Helgen.

Lördagen gick bra! Tidsoptimist som jag är så blev självfallet lite sen och fick jobba över lite, men det gjorde inget. Johan skötte pappajobbet mycket bra! Känns tryggt! ;) Plutten hade fått feber natten till lördagen och hade även det under dagen. Han var ju inte snuvig eller hostig och feberna gick ju över till på söndagen så det måste nästan varit tänderna som krånglar för honom, stackarn! Mycket kliande och dregglande nu..
Så vi hoppade över babysimmet även denna gång tyvärr, var ju avslutning och allt! Men förkylningen som drabbat mig och Johan verkar aldrig vilja helt ge upp =( Mådde ok på lördagen (förutom sömnbrist) men sen stötte jag på en som hosta och hade sig så det var säkert därför jag kände mig sämre igen.. Usch kan man inte hålla sig hemma när man är sjuk? Nä nu vill vi bli friska på riktigt! Tack!

Fredag, dan före min första JOBBDAG!

Imorgon ska jag jobba för första gången på drygt 9 månader, det känns ganska märkligt. Nästan lite smått nervöst, kommer jag ihåg hur man gör? Haha.. jo det borde sitta där med så många år bakom mig. Så idag tar vi det lugnt i den här familjen, någon promenad med hunden blir det ju så klart. Å så har jag börjat sy på ett par byxor av trikåtygerna jag köpte till Cornelius. Får se hur långt jag kommer med dem ;)

Babysimsfotografering!

Idag har vi varit i iväg till vattenhuset i Älvsjö för fotografering under vattnet! Gick bra och ta sig dit, men Cornelius var envis och ville inte somna förrän vi var en tio minuter ifrån badet. Typiskt! Stod ute med honom en stund så han sklle få lite sömn innan. Väl på plats så gick allt jättebra! Det var så lugnt och skönt där, kunde ta plats i poolen för fotografering på en gång. Vi simma runt lite och plaskade innan och fick upp humöret ordenligt, han trivs verkligen i vattnet! Plask plask! Och charma både fotografen och instruktören;) Det e min prins det.. haha! Jag fick stå bakom instruktören som höll Cornelius genom hela dyket, jag fick hälla vatten med en hink i nacken för att starta dyket. Han såg lite förvånad ut efter dyken, men sken upp strax efter. Det var lite längre och djupare dyk de gjorde för att få till bilderna. Men det var inga problem! Han lyckades charma till sig extra bilder till och med, så nu ska det bli riktigt spännande att se dem!


Mina två älsklingar


Kallt var det här!

Nej nu får det vara nog! Nu är jag redigt trött på det här vädret, och inte nådigt kallt det var idag heller! =/ Men ut var jag tvungen att gå varken jag ville eller ej. Cornelius sover ju inte förmiddagar inomhus =(, så ut gick vi. Till slut somna han och jag gick upp mot Maria, slog en pling om hon ville komma ut och snacka lite, så där stod vi ett bra tag. Sen bar det hemåt igen, men då var det lika bra att gå ut med hunden så man slipper på med allt och ut senare. Så vi var ute i TVÅ timmar totalt i denna kylan, det blev ju något "varmare" , steg till hela -14 från 19 imorse. Nej, sen dess har vi hållit oss inne. Ätit lunch, Cornelius har lekt lite i sin hage och övat på att säga ba ba som ibland låter som pa pa så han kommer klart lära sig säga pappa först! Jag har fått lite tid att virka på min kanin(som jag repat upp ungeför fem gånger innan .. haha). Nu sovs det middag och jag dricker lite rött te och käkar en minimuffins..Nice!



Oj vilken miss!




Har ju glömt att uppmärksamma att lillprinsen blev hela 8 månader igår, och att han för första gången ställde sig upp från sittande i sin säng! Så igår fick vi sänka botten på sängen. Ännu kan han inte komma upp till sittande från liggande men det dröjer nog inte länge. Han gör många ansatser till att börja krypa från sittande nu också, kul! Mycket hände igår, han börjat ljuda ba ba en massa så nu ligger nog inte pappa så långt ifrån! Tror han (tyvärr;) ) kommer säga pappa före mamma, men vi får se. ;) Vet inte vad ba ba ska annars bli, bada kanske? Han stormtrivs ju in vattnet, så kanske. Idag hoppar vi babysimmet igen, vi mår inte så himla bra nån utav oss. Så vi får väl se om vi hinner simma igen det. =/

Igår fick min vän Veronica sitt andra barn, det blev en FLICKA den här gången! Så himla roligt! Jag hade gissat fel som vanligt, men är superglad för dem. Så Grattis till Veronica&Calle och numera storebror Felix!!

Lördagen.

Igår var jag på symässan och det var hur kul som helst att springa omkring och titta på alla prylar. Ville ha allt! Fantastiska tyger och garner och alla prylar som hör till. Mönster till att virka amigurumi's (= små virkade djur&andra söta figurer), fanns som färdiga påsar med allt du behöver från mönster till garn&stoppning(ville ha alla!). Till slut inhandlade jag ett mönster till kaninen Mats . =)
Gick runt länge för att hitta några fina garner till bra pris, hittade superfina ekologiska garner i gräddvitt,  en mjuk blåfärg & samma i rosa,dock inte så värst billiga =/. Jenny min vän inhandlade samma garner fast i brunt&grönt, så kan vi låna av varandra, likaså mönster, där köpte hon sköldpaddan .
Köpte även ett annat garn som var mera silkigt och i soft grönfärg gjort på  45% mullbärssilke 55% super soft merinoull(inte det billigaste heller=/ ), av detta tänkte jag sticka en mössa till mig själv på mina nya rundstickor! =) Bestämde mig också tillslut för ett par superfina trikåtyger som jag ska sy byxor till Cornelius och kanske någon dreggellapp. Tog deras adress till deras sajt för att kunna beställa mera sedan. =)




Mina nya garner Början på min kanin Trikåtygerna

Symässa!

Idag blir det symässa i Älvsjö, det ska bli superskoj! Hoppas komma hem med både lite tyg och lite andra skojiga saker. Kanske ett par stickor och lite garn till och med! =p Vem vet..sånt kommer också att finnas där och jenny har ju lovat att visa hur man gör så det är ju ett superbra tillfälle att inhandla sådant där.

Johan ska ha Cornelius så de slipper mässan, lika bra det för annars hade jag väl bara fått sprungit där en kvart! ;)

Tävling.


Besök på besök.

Igår hade vi nästan hela mammagruppen här! Anita med Laura, Christina med Lennox, Marie med Axel och så Caroline med Molly. Full fart var det, från ett till halv fem. Sen var jag helt slut! Cornelius somna efter mycket om och men redan inna de gick, men då var han så trött så ögonen gick i kors.;) Tyvärr blev ju inga kort tagna =(

Idag hade vi besök av Kajsa och Adrian en sväng efter lunch. Så skoj och se lilla Adrian som är så rörlig. Men det lekte snällt ihop i lekhagen, den är rätt smidig och ha ändå. Det var ett bra köp i många sammanhang!



Glömde säga att nu är det slut..

ammat också. Så Skönt! Vällingen är toppen, passar bra när man är på språng och när man ska sova. Så nu har pappa nattat mer eller mindre för första gången häromdagen istället för mig.KALAS! =)

oj oj oj...

.. vad dålig jag blivit på att uppdatera. Tiden har verkligen inte räckt till, men det är inte så konstigt. Perioden nu har varit väldigt gnällig de stunder vi bara är hemma. Och väldigt få stunder är han nöjd att roa sig själv. Humöret är en berg och dalbana just nu. =/

Ett besök på DagSPA Västermalm.



Idag har jag varit och fått massage,hade en smartbox som jag inte har nyttjat och nu var det i grevens tid att göra det.
Den skulle ha gått ut den sista Februari ;) Sega jag, massage som är så skönt, förstår inte det alls att jag skjuter på sånt. Jag hade kunnat legat där hela dagen, men det gick ju inte för sig förstås..hihi

Förändring.

Till slut så har jag fått mitt hår fixat. Rött. Ordentligt den här gången ;)  Hade tänkt mera Strawberry blonde, men jag känner mig riktigt nöjd att det blev intensivare. Det kommer ändå rinna ut successivt .. var länge sen det var så rött..=)

Var tvungen att fota denna förändring och tycker inte att jag har så många bra foton på mig och prinsen, så här kommer ett iallafall så jag tycker blev ok..



T som i Tisdag..



Idag vakna prinsen klockan sju, alldeles för tidigt för att gå upp tycker jag, amma lite och försökte få honom att somna om. Men icke, jag kunde ändå dra ut på gå-upp-projektet till åtta, sen gick det inte längre..
Ville handla frukost men Vivo-butiken vägrar ju öppna förrän nio, så då är det bara att snällt vänta.
Frukost och sen få honom att somna och det gick ju bra så nu sover förhoppningsvis en timme iallafall..
Idag har vi tänkt att hälsa på Kajsa&Adrian, Adrian kanske inspirerar Cornelius att börja röra mer på sig, jag tror defintivt de tar in och lär sig mera när de ser andra barn redan tidigt. Så det ska bli trevligt, kanske ska jag slänga ihop någon kaka att ta med.. hmm .. orkar jag det?? Vi får se.. ;)

I Fredags var vi på Babyrytmik här i området, men det var sådär så vi får väl se om vi ska gå något mera, tråkigt tycker jag, hade hoppas på mer röerelser och instrument. Och vi hamna i 0-9 månders gruppen och vi var alldeles för många och det var lite för mycket småttingar, tror de behöver dela upp det mera för att alla ska få ut så mycket som möjligt av det. Vi flyttade oss till den äldre gruppen iallafall så får vi se hur vi gör...

I söndags missa vi babysimmet, vi kände oss lite halvdana allihopa och kände att det var dumt att riskera att bli ännu sjukare av att åka och bada, men man kan "simma igen" det en annan dag så det är bra!


RSS 2.0