Hemma igen!

Nu är vi hemma i lugnet igen, som vanligt borta bra men hemma bäst! Vi har haft det jättebra både i Kungsör och ute i Herrängen igår, med mycket god mat och mååånga fina klappar. Cornelius har fått både lära-gå-vagn och kläder i form av fler pyjamser och haklappar och brioleksaker i form av klossar i låda och den klassiska taxen i snöre. Böcker mjuka som hårda och så fick vi fina väggord: prins (såklart han är ju våran prins) och sov gott, som vi kan hänga ovanför hans spjälsäng i hans rum sen.
Vi är såå tacksamma för allt vi har fått! Tack allihopa! =)

Lycklig vid granen

Fooled by Ikea..

Nu måste vi lämna tillbaka Cornelius matstol till Ikea, för de har gått ut sagt på hemsidan att : "Snäpplåsen som låser fast barnstolsätet vid barnstolsramen kan gå sönder, vilket gör att barnstolsätet kan falla genom ramen. Barn kan skada sig om de faller igenom och lösa snäpplås kan utgöra en kvävningsrisk"! Usch usch, tur att det inte hänt oss, men det har dock spruckit i plasten i sitsen så kvalitén är ju inte bra! Konstigt att de inte har haft mer koll på hållbarheten på plasten i sitsen när resten av stolen känns så stadig och robust. Gillade verkligen designen på den så jag hoppas att det kommer igen med en bättre och hållbara sits, men det lär de väl inte göra. Så nu får vi köpa den gamla trotjänare som varenda unge under tjugo(?) suttit i. Fördelen med den är ju att den är lättare att ställa undan och den har större bricka.

Bättre sent än aldrig...


Nu drar vi och firar Jul!

Sista klapparna har inhandlats och bilen har hämtats, nu ska vi bara packa med allt så åker vi! Ska bli skönt när vi äntligen är påväg, hoppas det är relativt lugnt på vägarna så man slipper trängas alltför mycket. Vi drar till mina föräldrar i Lilla kungsör och stannar till Lördag, sen firar vi Lilla Julafton med Johans sida på eftermiddagen hemma i sthlm igen.
Längtar till ikväll då man får sitta ner och dricka julmust och kanske äta den första skinkmackan, mums!

Det bidde en ..

Igår tryckte jag mig in på Pappaprylar.se för att kika på vad jag skulle nyttja mitt presentkort på, de har ju en del smarta och snygga grejor! Glatt upptäckte jag att de hade åkpåsen en Elodie Details :Retro Revolution som jag har checkat in tidigare, så det var ju perfekt! Ringde och kolla om man skulle få den innan jul om jag beställde den då, och Erik Olofsson(lite lustigt tyckte jag då min morbror heter så) svarade att han kunde minsann komma med den personligen redan nästa dag(läs idag), snacka om service med stort S!!! =)Så mycket riktigt idag kom den leverad till dörren, så nu har vi bytt till sittdelen så Cornelius kan vara med och se lite mera vad som händer när vi ute och går!

Såhär snyggt och varmt kommer prinsen sitta hädanefter!
ps. och lägg märke till "prinskronan" på åkpåsen;)

Jag vann! woho.. vilken dag!

Jag vann presentkortet på pappaprylar.se!
Vilken grej!
Vad man kan bli glad för en liten vinst! =)

Dan före dan före dan före dan före doppardagen..

Nu har vi fått tag på en hyrbil, woho! Nu vet vi att vi kommer iväg ordentligt och utan krångel, gillar vår lilla hyrbilsfirma här om hörnet.. smidigt enkelt och prisvärt! Glad Emma!

Fjärde Advent och Cornelius 6 Månader!

Idag blir vår prins hela 6 månader, känns stort! Att tiden går så fort, ett halvår, jag har inte heller jobbat på 6 månader och 6 veckor. Känns också lite konstigt, man saknar det till viss del, men är ändå inte redo att börja jobba än på ett bra tag. Kanske skulle vara kul och hoppa in och jobba någon enstaka dag till och börja med för att få lite mera variation i vardagen.

Endast fyra dagar kvar till jul och än har vi inte bokat någon hyrbil, blir ju spännande och se om vi får tag på någon för en rimlig summa?  Ingen som vill låna ut sin bil till oss över jul ;)

Snön yr utanför fönstret, vitt vitt vitt, mysigt med snö.. blir så tyst ute..

Trött är mitt förnamn.

Ja ca fem läggningar senare så känner jag att nu är det nog time att lägga sig själv, inatt fick jag faktiskt sova rätt bra måste jag säga ändå! Han vakna vid två och jag fick ge han mat och så somna han men vakna när jag försökte skjutsa ner honom i sängen brevid mig, så Johan fick knata omkring med honom så han somna men så gick den jäkla sängmobilen igång så han vakna igen förstås, så ge mat igen och sen somna han igen och jag kunde till och med lägga ner honom i sin säng då och så sov han till strax efter åtta! Otroligt! Skönt! Hoppas på en sån natt igen fast utan de där extra läggningarna ;)

Idag har vi bara slappat och tagit de lugnt, så skönt, början på en lång ledighet tillsammans och jag ser framemot att få hjälp om dagarna. Imorgon blir det nog lite pepparkaksbak, om inte Johan äter upp all deg i förväg .. haha.

Tur att man är så här söt ändå när man stör mammas nattsömn! ;)


tipp tapp.

Dagarna bara springer iväg, jag hinner knappt få en stund för mig själv numera om dagarna för han sover inte sin vilor som förr =( Idag kommer Maria&Line och så ska jag klippa Maria(jobbar som frisör när jag inte är mammaledig), och så blir det kanske lite fika med min Hallon&Blåbärspaj som jag gjorde häromdagen. Har längtat så efter paj så fick lov att slänga ihop en sån också. Efter Leilas recept såklart! ;) Borde få betalt av reklam jag gör för hennes goda recept, men det är det nog många som gör..
Nä nu ska jag äta min frukost klart så kanske jag hinner ta en dusch innan plutten vaknar... *håll tummarna*


Den allra första vita är på väg upp..

Prinsen håller på att få upp en liten tand i underkäken, vi upptäckte det igår när vi kände något hårt och vasst i munnen på honom. Inte konstigt atthan varit gnällig och sovit dåligt. Tror aldrig jag har sovit så dåligt sen gan föddes som jag gjorde i helgen, usch usch! Men nu fick man ju sin förklaring, plus att drabbats av sin tredje förkylning, stackarn! Snorig och hostig, men verkar inte så påverkad ändå av det, skönt. Blev lite orolig att han skulle drabbas av influends nu pga hostningarna och så, men han har inte fått nån feber och då håller ändå tänderna på at titta upp så feber är ju inte helt ovanligt då. Hoppas han blir frisk snart... TÄNK att om drygt en vecka är det julafton, helt otroligt! Den här hösten har gått ännu snabbare än någonsin.. kanske inte så konstigt ;)

Och nu snöar det ännu mera över Årstadal. . . .mysigt.

Första snön!

Ikväll ramlade det stora snöflingor ner över Stockholm, och vår lilla plutt fick uppleva det vita för första gången!!





Sista titten och muffins på det..

Idag har vi tagit det lugnt för första gången den här veckan, legat kvar länge i sängen och myst. Sen tagit skönt och sprattligt bad, och en lugn promenad med Rataxes så somnade C i vagnen, så skönt för honom, längsta sammanhängande sömnen vid den tiden på dagen den här veckan. Han har lyckats blivit väckt varenda gång innan av olika anledningar och så har han inte lyckats somna om =/ Han är mycket känsligare för ljud nu när han sover.
Så jag hann hem och slänga i mig lite lunch och sen skulle vi titta på det sista dagiset som var av största intresse, och han sov bara vidare under tiden. Sen gick vi, jag&Cornelius, Maria&Line och Sigrid&Solbritt till Muffinsfabriken och fikade en sväng, och han sov vidare då med så då fick han stå utanför (man får ju inte ta med vagnen in dit heller för den delen, men så sover han ju rätt skönt ute också). Men borde kanske skaffa nån typ av babyvakt till såna tillfällen, för han hade vaknat där ute utan att jag upptäckt det och det känns ju lite jobbigt om de hinner bli ledsna. Jag trodde att jag skulle se om han sparkade i vagnen , men det gjorde han tydligen inte den här gången =/ Men han blev glad snabbt igen när han fick komma upp och in, vi stanna en stund,mamsen fika saffransmuffins & soyalatte och Cornelius fick smaka av Lines potatis & palsternacka så snällt, men sen bar det av hemåt.

Dagiset upplevde jag som det bästa jag sett här i området, så det kommer hamna som första val. Men man ska nog ha bra tur om det är det vi får när det är dags ...

stress stress stress..

Nu har vi skyndat iväg på nånting varje dag, känner mig rätt slut nu. Imorgon är det mammagrupptäff på bvc, där vi ska gå igenom barnsäkerhet, så det ska vi väl också iväg på. Har egentligen ingen lust alls att ta mig iväg nånstans, men det känns ändå som det är rätt nyttigt att gå på ;) Så då tänkte jag att men på fredag på FREDAG ska vi bara vara hemma!! MEN då så får vi möjligthet att titta på ett av de mest intressanta dagiset som vi har i området, så då måste vi ju ta den chansen. Men det är ju iallfall varken tidigt på dagen ellet speciellt långt att gå dit, SKÖNT! Får ju tacka Maria för vi får den möjligheten, för egentligen har de ingen tittmöjlighet förrän nästan månad. Och man vill ju ha så mycket information nu innan han fyller sex månader och hans kötid börjar gälla..
Men sen är det härlig helg igen... =)

Good Looking Mama..

Idag har vi varit på en liten föreställning på Bio Rio i Hornstull, som handlade om mammarollen och om myter och så var det lite sång och dans. Kan säga att jag hade nog inte jättehöga förväntningar men hade klart väntat mig mer än det där. Alldeles för bittert och för tunt innehåll, hade nog trott på fler skratt=( För 150 kr(!) och visst det ingick brunch i form av en juice och en liten wrap och kaffe , men nä detta var ingen höjdare tyvärr!
Cornelius sköttes sig bra, men skulle ha sovit då egentligen och vägrade somna på promenaden hem också, så det har inte blivit mycket sömn för honom idag tyvärr. Fick till slut slänga ner han i babybjörnen och typ tre minuter senare sov han, kom hem och tog ut snoken på en kisserunda, men aj aj vad trött man blir av att bära runt han i bärselen nu. Helt slut i axlarna nu! Usch usch, måste komma iväg och få ryggen fixad hos någon naprapat eller nåt..
Cornelius börjar bli stadigare och stadigare att sitta nu, snart kan han nog sitta helt själv utan stöd, ja han kan det nästan nu en liten stund. Funderar på om jag måste byta till sittdelen snart till vagnen för han verkar ju inte vilja ligga ner där och sova nu de senaste dagarna.. hm, problemet är ju bara det att vår sittdel inte går att fälla helt i liggläge, så frågan är om det är för tidigt då? Ja ett tag till väntar vi nog..

Andra advent och baka baka liten kaka..

Idag har vi vart en sväng till stan, måste börja inhandla julklapparna. Det är ju inte långt kvar!
Men det är inte lätt och veta vad man ska köpa.. var först till Åhléns och där hittade jag ett nytt tyg som jag ska sy nästa kuddfodral till Cornelius stora kuddar i hans rum. Jag sydde nästan klart den första i fredags, ska bara sy in kanterna och så ska knappar o knapphål till.
Sen bar det iväg till gallerian men det blev bara en liten klapp till Cornelius, vi får dra någon mer sväng till stan nästa helg. Här hemma blev jag så sugen på att baka något gott, tänkte först en saffranskaka såhär i juletider. Men det blev Kärleksmums istället! Imorgon ska jag besöka ytterligare ett dagis i området, fast det här ligger längst bort av dem alla. Men det är ändå intressant att ha så många som möjligt och jämföra med..

Kärleksmums!

sover till slut.

Idag gick vi upp åtta, och vanligtvis så brukar han somna om vid nio ungefär. Men inte idag! Idag somna om typ halv elva, och sov typ en kvart! =/ Och sen vid halv ett somna han om efter mycket om och men och sov medan vi var ut med Rataxes, eller ja nästan hela promenaden, han vakna kanske efter en halvtimme totalt! Inte bra!
Nu somna han här för en tjugo minuter sen så vi får väl se hur länge han sover nu....

Hade tänkt göra klart kuddfodralet idag, sydde lite igår så nu är det inte så mycket kvar. En kant runt om och två knappar. Men nu blev jag seg efter all promenad och sen lunch så vet inte om jag har nån energi till det... =/

Dagens ämne: Mat...

Känns som vi har provat det mesta åt Cornelius men inget är jätteintressant.=(
Kanske inte vore någon större grej om det inte var för att han planat ut på sin vikt o längd kurva, känns inget bra alls=*(

Har dock lite dåligt samvete för att jag lät det gå så länge mellan vägningarna, men han har ju gått upp som ska tidigare så jag har inte varit så orolig. Och skyller lite på min bvc-sköterska som inte "tyckt" att vi ska ses oftare, ska förresten byta henne, blev så sur nu sist så nu får det räcka! Var och vaccinerade honom i onsdags och förra gången var hon tvungen att sticka honom TRE gånger för att första dosen inte gick i ordentligt för han spände sig. Han blev helt hysteriskt ledsen vid första sticket så ni kan ju tänka hur jobbigt det var vid de andra två! usch usch! =*( Inget roligt!
Och ändå så blev mer eller mindre utslängda nästan på en gång efteråt utan att ens fått klä på honom, utan det fick vi göra i väntrummet! Så sur jag blev men tyckte mest synd om plutten som blivit stucken och hade ont också.
Så till den här gången hoppades jag att det vi skulle få lite mer tid, men icke, samma visa igen fast jag hade pratat innan om hur jobbigt vi upplevde det förra gången, den här gången hade även Johan tagit semester för att följa med iallafall men ändå! PLUS att det känns som hon inte alls lyssnar på vad man har och säga. Tog upp det här med gröt, för när jag har tittat på innehållsförteckningar så ser de ut som att det skiljer nästan inget alls på tex. mild havregröt mot mild havrevälling, och undrade om jag inte lika gärna kunde ge välling istället för gröten eller späda ut gröten (har smakat själv och det smakar precis som välling) och ge som välling om det är så att han inte är så glad i grötkonsistensen. Då säger hon att näringsmässigt så är det samma men att man inte ska ge välling förrän vid sex månader(om drygt 2 veckor i Cornelius fall) och att då ska man ge ersättning om man behöver något extra. Och visst kan jag köpa det, men hon tyckte å andra sidan att det var bra att jag börjat med gröt?! Fattar ingenting, till saken hör också att han har inte tagit ersättning de senaste gånger vi givit det, det var därför jag undrade om vällingen kan ersätta gröten! För visst gröten äter han men det är ju verkligen inga mängder han får i sig som jag tror gör någon direkt skillnad=/
Å jag blir så trött på "paragrafryttare", kan hon inte säga istället att det är bättre än ingenting eftersom han verkar behöva något mera! Jaja, vi ska iväg på sex månaders läkarbesöket 16 December sen så byter vi! grr..

Dagistitt!


Imorse var vi på "öppet hus" på 3 dagis här i området. Det var klart intressant! Det första hette Parken och var det äldsta i området, hela 5 år gammalt! ;) Det var väldigt mysigt och ombonat men kör halvfabrikat när det gäller maten, det andra var lite nyare och startades i februari i år, det var inte lika mysigt men ett stort plus var att de laga all maten själva! Super, tycker jag! Det sista startades i slutet av Augusti i år och ligger i hörnan av vårat hus, så närmare kan man inte har det, det var lite mysigare än nummer 2 trots att de starta senare, och de kör cateringmat. Finns ytterligare två-tre i nära oss, och det ska dyka upp ett ytterligare i nåt nybygge. Det är svårt val det här! Man måste väl gå på magkänsla förstås, men är ändå tacksam att det finns så många valmöjligheter!=) Jobbigt det måste vara om man inte har något val i stort sett, utan isåfall måste ta sig jättelångt för att välja något annat. Men men.. känner mig inte så stressad än ju, tids nog så hittar vi nog det bästa alternativet! ;)

Nu sover plutten efter all spring mellan dagis, och jag fick en sen frukost med scones och efterlängtat kaffe! Idag ska vi ta det lugnt resten av dagen, var ju på vaccinering igår av plutten och det gick mycket bättre! Andra sprutan var värst, och det var jobbigt såklart men efter lite tröst hos mamma så blev det lite bättre och sen sov han ett bra tag. På natten vakna han och då hade han fått lite feber stackarn så han fick alvedon och kunde efter tag somna om, skönt!
Så idag som sagt blir det bara en sväng med snoken och sen så håller vi oss inne och myser! =)

På besök.

Idag tog vi vårt pick och pack och drog till Länna, till Veronica och Felix. Gina och Lea var så snälla som kom och hämta upp oss, när vi nuförtiden är billösa så är det himla bra med snälla vänner som gärna ställer upp. Lunch blev vi bjudna på och sen en promenad i kylan som verkar ha kommit till oss till slut. Både Lea och Cornelius sov nån timme ute på altan medan vi fikade, in kom de båda sen med små söta röda näsor..
Lite lek och mat till de små så begav vi oss hemåt, vi hem till Rataxes aka "snoken" eller "taxen" som väntade på oss där hemma. Plutten somnade för andra gången i bilen hem  och sov vidare trots överflytt till vagn från bilbarnstol. Gött! Så då var det lätt att bara hämta snoken för en promenad i kylan igen.
Pappan befann sig på kalajs med jobbet så vi har fått äta middag själva ikväll, plutten serverades gröt med katrinplommonpuré.. yam yam. =)
Och ikväll var han väldigt lätt att lägga för en gångs skull, har bara fått springa in en gång och ploppa in nappen och nu när pappsen kom hem så fick han göra det också en gång så nu hoppas vi han sover för natten!*håller tummarna* Imorgon ska han få sin andra vaccination, stackarn, den här gången har vi med pappan också som kan hålla handen. Hoppas det går bättre och slipper onödiga extra stick som förra gången =( och hoppas han slipper feber..

RSS 2.0