Friday morning..

Ryggen värker men det är klart bättre än förra natten, ajaja, det var verkligen inget roligt alls! Fick gå till farbror doktorn, fast i dessa tider vågar man ju knappt vistas på vårdcentralen, går dit för ryggont och kommer hem med grissjukan =(
Vet ju knappt vad som är värst, men men.. dit gick jag och hem kom jag med antinflammatorisk medcin. Käka tills du blir bättre sa farbror doktorn, javisst sa jag. Så tre piller senare så kan jag faktiskt röra mig hyfsat normalt. =)

Idag kommer föräldrarna upp till storstan med min morbror och moster, de ska se "Hairspray". Den var ju skoj tyckte jag som såg en general repition. Och så ska de springa på stan och handla klappar till julen. Bo på hotell och hem igen på söndag, och kanske får vi lite besök hit också eller så blir det en fika tillsammans i stan.

Jag tycker att varje vecka går fortare än den andra, och jag inser att min pojk snart är så stor och jag säger som alla andra föräldrar : Oj vad tog tiden vägen! Jag hann inte med!
Man kan ju inte spela tillbaka tiden tyvärr, även om det finns många tidpunkter i livet som man skulle vilja återuppleva..
Carpe Diem my friends...


Wednesday scones..

Idag klev vi upp åtta, jag motvilligt men Cornelius ville inte sova mer. Ja inte mycket att göra, hoppas han blir morgontrött som jag när han blir lite äldre ;)
klockan 8 kan man titta på "vakna med the voice", det är ju iallafall ett plus. Tyvärr var ju Jakob ersatt med Kjell idag, inte för att Jakob är den roligaste men Kjell är ju så krystad. Så den vanliga trion är bäst tillsammans.
En timme senare sover plutten igen och jag som vanligt känner att det är ingen idé att sova igen själv, så frukost istället! Men vi har inget bröd, ja inget som inte torrt som fnöske. Så då får man baka scones istället! Det går ju så fort att göra och det är ju smaskigt med bara smör eller med marmelad.. mm yammie! =)


Leverans!


Igår kom nya böcker från Go' boken, två pekböcker och en jätterolig musikbok. Den spelar ett instrument varje gång man vrider den, och när man lägger ner den i slutet så spelar den alla OCH vänder man på den så spelar den ännu en truddelutt! Cornelius tyckte den var jätteskoj! De har skickat väldigt bra grejer hittills, och nästa gång ska det komma en plastbok att ha i badet. Väldigt anpassade böcker till åldern! Man ska ju börja läsa tidigt för dem även om de inte förstår så mycket för att påverkar deras språkutveckling till det positiva och det vill man ju. =)

Idag har vi tagit det väldigt lugnt, han sover för andra gången idag. Och igår gick läggning ännu lite smidigare, behövde bara ta upp honom två gånger och ploppa in nappen två, sen sov han natten. Vakna visserligen vid två nån gång men det räckte med nappen, så det var skönt! Men vid sex ville han ha mat.

Han har verkligen lärt sig vilka röstresurser han har! Riktigt höga toner, så himla söt han var idag när han låg på skötbordet och gurgla för sig själv och så rätt var det var så.. iiiiiiiiiiiihhhh! Ja det går liksom inte riktigt att beskriva med ord, men roligt är det även om det kan vara aj aj för öronen! ;)

Ny mössa




Igår köpte vi en ny mössa åt lillprinsen. Har letat ett tag nu efter en ny som täcker han små söta öron, men de flesta mössor har det varit knytsnöre under hakan på och det känns lite jobbigt. Men den här mössan kan jag verkligen rekommendera, den sitter som en smäck!! Kanon, och så fick det bli en röd, är lite trött på blått. Vill ha lite mer färg, och röd är ju verkligen lite mera färg ;)
Den är av märket KIK*KID, och jag köpte den i våran lilla söta barnbutik här i området Gigi kids. De har hel del söta barnkläder, dock lite dyrare men av lite bättre kvalité så då kan det ju vara värt det. Man vill gärna använda kläder om och om igen!

Familjebloggarna

Checka in denna sida:

 


Pappaprylar..



Jag tävlar om ett presentkort från Pappaprylar.se
hos familjebloggarna.se. Tävla HÄR du med!



Tävla ...

Jag tävlar om adventsljus & 1 tomtekit från Oråsa
hos familjebloggarna.se. Tävla HÄR du med!



Ingen bra natt..

Fy inatt var ingen bra natt! Trött nu! =(
Nä nu blir det kaffe iallafall!

Cornelius = 5 månader idag!

Tänk att det redan gått 5 månader.. attans vad fort det går!
Idag har vi hunnit med långpromenad med hunden, provat potatis och broccolipuré som tydligen var väldigt smaskigt!(vilket hans mamma inte alls förstår) =)
Och så har Maria och Line varit här och fikat kaffe och morotskakan från igår. Den blev super förresten, så den kan jag verkligen rekommendera om nån ska göra morotskaka. Den saftigaste jag ätit. =)
På kvällen har vi badat och OJ, vad skoj han tycker det är nu, första gången som han riktigt plaskar och så tittar han upp på en och ler stort! Så härligt!
Nu äntligen sover pyret sött och förhoppningsvis sover han länge nu, för han har inte sovit så mycket idag och så får vi lite egen tid såhär på fredagskvällen. ;)

Cornelius bäst&pest just nu:
Bäst
*
När man trallar och när han får stå upp.
Pest
*
När man ska trä in armarna i body's och tröjor.

Här är man glad på magen..



Leilas Morotskaka

Receptet kommer här:

Morotskaka
3 eko ägg
3 dl ströskocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1.5 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
0.5 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1.5 dl solrosolja
4.5 dl rårivna morötter

Frosting
60 gr mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
100 gr philadelphia

Sätt ugnen på 150 gr. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt olja och rivna morötter. Häll smeten i smord och bröad form, 24 cm. Grädda i ugn ca 55 minuter. Låt kakan svalna. Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt. Bred över kakan.

Såhär blev min!


Trött tröttare tröttast!

Ja så känner jag mig idag, och vädret tillåter nästan inget annat. Det blev först bara fyra läggningar igår, men vi fick springa dit och ploppa in nappen vid två tillfällen och såklart när vi skulle sova så vakna han till ordentligt.=(
Så då var det bara att ta upp och se om man inte kunde amma honom till sömns. Det gick, och jag kunde till och med lägga ner honom i sin säng. Men det vanliga visan att vakna nu vid två och sen vid fyra-fem och sen vid sju fortsätter, när ska han lära sig sova hela natten?? Snart hoppas jag, är så trött på nattamningen just nu. Vill bara sova!

Och så sitter man och väntar på bovärden som skulle komma hit mellan kl. 9-10, och det är ju drygt tillräckligt att binda upp sig en timme som det är! Men man ska ju inte tro att han har kommit än, och jag vill passa på och duscha nu när lillen sover och så behöver jag gå till Vivo .. eller ja Vi(?) heter det ju nuförtiden. Så himla konstigt namn tycker jag, Vivo var bättre.. Nä nu ska jag dricka mitt kaffe så iallafall huvudvärken försvinner...

So Long!

Bara fyra gånger än så länge.. och min första bakade Morotskaka!

Ja ikväll har han än så länge "bara"  lagts fyra gånger, hoppas han sover vidare nu. Min rygg känns knäckt! Jag behöver verkligen gå iväg och få den fixad. Jaja, någon gång snart kanske...

Jag har mitt i alla läggningar bakat en Mototskaka a la Leila! Ja den är ju inte riktigt klar än, den ska stå i ugen i ca 55 min. Jag hoppas den blir bra, ska bjuda Junimammorna (från mitt bebisforum) på den imorgon. Vi ska ha knytis, det blir skoj! Trevligt att träffa de live för första gången, ja mamma Kajsa har jag träffat 1 gång tidigare och det är hos henne vi ska vara. Nä nu ska jag fortsätta kolla på Grey's, och fortsätta vara irriterad på Facebook som inte släpper in mig =(

Åh j*kla Facebook!

Kommer inte in på min Facebooksida, så frustrerande! Loggar som vanligt in med mitt lösenord, men vad händer?? Ingenting!! Får bara upp en ny sida att logga in på, så jag testar och testar... Men nada!
Så jag återställer mitt lösenord, och skapar ett "nytt"(skrev in det gamla egentligen;), och allt funkar tills jag ska använda mitt "nya" lösenord! Men då funkar inte det "nya" heller, utan då får jag upp en ruta som säger att man gjort för många felaktiga inloggningsförsök! Vad f*n! Jag gör om proceduren och skapar ett riktigt nytt lösen, men samma visa händer!! Ååh man kan ju bli galen för mindre.. vad har Facebook för problem???!
Har någon annan fått samma problem?? Eller har någon försökt ta sig in på min sida??(och varför då?)

Jaja, hoppas det löser sig, vill ju in och läsa på i disskusionsforumet i min Junimammagrupp bla.. =(

Vyssa lulla litet barn

Nu i snart en veckas tid har Cornelius krånglat vid läggningarna, vet inte vad jag ska göra snart. Tycker jag gör allt jag kan, som igår tex. jag vagga och vyssade, masserade och badade, ammade, men ingenting hjälpte. =(
Vi börja resan redan vid sex (för att han var så trött så han somna vid bröstet), men vid halv åtta så vakna han och så höll vi på till klockan tolv! Åh vad gör man! Någon fem minuters metod vill jag inte hålla på med, mitt hjärta skulle inte klara att höra honom gråta i hela fem minuter utan ta upp honom.

Ikväll har varit "lätt" att få honom att somna men sen har han vaknat nu TIO ggr med lite olika intervaller, han sover jätteoroligt verkar det som. Jag förstår förstås att det säkert är nån slags utvecklingsperiod, men det är såå energikrävande!! Speciellt som det är mest bara jag som duger=(
Jaja, hoppas det är över snart och hoppas hoppas han inte vaknar någon elfte gång nu...

Ett monster har flyttat in..

Min son tror han är ett monster.. hihi.. han väser och låter som den lilla flickan i Monsters inc.
Söt som socker är han =)

En trött Måndag..

Inatt har han sovit hela natten, ja det vill säga legat kvar i sin säng hela natten. Vaknat till har han gjort ett par gånger men med nappens magi så somnar han om otroligt, vid sju dock fick han nog och ville inte ligga kvar. Upp upp och så lite mat, jag trodde i min enfald att han kanske skulle kunna somna om. Dåsade till gjorde han visst, men när jag skulle skjuta ner honom i sängen brevid mig så ..nähä.. trots att jag var försiktig och trots att jag ploppa in nappen(som numera lyser i mörkret, en kanon uppfinning!). Som vanligt försöker jag se om jag kan smygsova lite ändå medan han ligger brevid och sparkar och bubblar, det går ett ganska bra tag faktiskt ;) Men till slut tar jag mig i kragen och knatar upp med honom, ny blöja och nya kläder, så sätter vi oss i soffan istället. Matning igen, och typ tio minuter senare sover han.. pust! Nu tänker jag inte gå lägga mig igen, då blir jag bara seg i huvudet sen och det är det inte värt. Frukost istället framför nyhetsmorgon, det är min dagliga rutin. =)
Välkommen ny vecka!

A sunday grey..

Oftast när kreativiteten faller in över en så är det oftast något som fattas hemma för att man ska kunna genomföra "the mission", och när man väl inhandlat det man behöver räcker inte tiden till istället. Är det det som kallas ironi??
Knappar saknas fortfarande, och är inte jättesugen på att ta mig långt in till stan för dem. Någon som vill skicka snygga knappar till mig kanske..? hihi


Idag har plutten testat gröt, det smackades och kladdades i mängder. Det är inte förrän man har barn själv och testar och ger dem fast föda som man verkligen inser att det blir mat ÖVERALLT!=) Oundvikligt! Men men, det är väl inte hela världen. Fast jag har lite fobi för kladd;) Förevigat blev det, även i videoformat.


Ett stycke tyg


Jag har äntligen hittat ett tygstycke som jag ska sy ett kuddfodral till en av  de tre kuddarna som är i Cornelius rum, väldigt läckert och färgstarkt!
Behöver bara knappar till det.. ingen som vet nån bra affär som har knappar kanske? Gärna i närheten av Lilljeholmen eller södermalm..
Man kanske kan köpa sånt över nätet? Vore ju bra.. =)

Snart ska jag ta tag och göra klart min bloggdesign, den är ju inte riktigt färdig förstår ni.
Bilder ska in bla..

Jag gillar bilder..  och att fotografera..

OCH nu har jag köpt nya hobbyfärger till lekbågen..  lila ljusblå orange grön och gul blev det =)

Arg!!

ARG just nu, både på mig själv och på hundf*n! Ja jag brukar inte kalla han för det men nu förtjänar han det verkligen!!Bara för att vi hade Johan's kompis J var här ikväll så skulle Rataxes jäklas, och först upptäckte jag att jag hade lagt första amningsnappen lite väl lätt tillgängligt för honom. Med vetskapen att han har ätit upp TRE amningsnappar tidigare redan, men det var i somras och han har skött sig så bra sen dess så jag tänkte inte så mycket på var jag lade den. Så när jag kom först till soffan så insåg jag att han hade antagligen ätit upp den ena. Sen gör jag om samma misstag igen och lägger den andra lätt tillgängligt på bordet som är i noshöjd för honom, vet inte hur jag tänkte!!? Så när jag sen skulle ha den så ja... fanns inte den heller kvar där jag lagt den!! ÅH stackars Johan som fick ta sig in till stan nu! TUR tur tur att vi har apotek som har öppet såhär sent annars vet jag inte hur vi skulle klarat natten!
Åh nu kom han hem igen, skönt att han fick skjuts av snälla J både fram o tillbaka...
Nu kan vi andas ut igen... God natt!

Promenad och morotskaka

Har haft lite ont i halsen här i ett par dagar och vi har hållit oss mest inne. Men igår så fick jag ett erbjudande att hänga med på en promenad med M & L  och en till i hennes mammagrupp runt Årstaviken en sväng, så jag tänkte att det kan nog vara bra för oss att komma ut lite nu. Vi tog oss över Liljeholmsbron till Tantolunden och sen upp på Årstabron hem igen, hamna uppe på sjövikshöjden och så blev vi hembjudna till M på kaffe o Morotskaka! Alla tre barnen hade somnat sött i sina vagnar, så de fick sova vidare på deras altan.
En fika senare så vakna barnen efter varandra och var sugna på eget "fika", lite kalla om nosen hade de blivit och jag  känner mig inte helt tillfreds att låta honom sova vidare ute utan mig. Man springer fram och tillbaka och checkar, är han vaken nu.. eller nu.. eller rörde han på sig nu??? Så håller det på tills man ser att nä nu är han nog vaken, ja iallafall de två gånger jag gjort det ;) Jaja, man kanske lär sig att inte vara såå hönsig en dag, men just nu är jag det med stort H. Skulle kunnat skaffa ett andningslarm till honom också, fast jag vet att det skulle bara skapa ännu mera oro hos mig tror jag, skulle nog inte lita på att det fungerade som det skulle. =P

Efter allt fikande och pratande om ditter i datt, ja det handlar ju mest om barnen eller om prylar kring barnen. Men det är trevligt med olika sorts vänner som man kan dela olika saker med. Så tog vi oss hem igen iallafall i höstmörkret, ja nu har det verkligen kommit till oss, mörkret, kryper närmare och närmare. Men det kan vara väldigt mysigt också, att få tända värmeljus och dricka te och kolla på nån bra film...

Idag ska vi se om vi ska ta oss till gallerian, kika om man kan hitta något fint till mig själv kanske för en gång skull. Var ett bra tag sen! Och kanske hobbyfärger att måla om lekbågen på babysittern, de är ju lite slitna så det kan vara kul att förnya dem med nåt helt annat!

Tjingeling!

Välkommen till min nya blogg!

Nu är det min tur att ge mig ut i bloggvärlden!
Ja jag ska ju erkänna att jag gjort det en gång tidigare, bloggade om våran hund Rataxes förut, men det blev en kort karriär och nu hoppas jag på en längre! =)
Så välkomna välkomna, här ska skrivas om min vardag, som innefattar min lilla familj med sambo, son på 4,5 månad, hund o katt. Jag gillar att baka så det kommer det skrivas om, o att sy(har dock inte så mycket tid till det av förståeliga skäl), scrappa(inte än så mycket) o foto, o titta på film o läsa böcker o numera mamma/föräldrartidningar. O mina djur såklart, love love love djur, stora som små fast kanske inte så mycket småkryp hihi..

Att bli mamma är det största som hänt mig o det kommer nog överta det mesta i min lilla blogg! ;)


RSS 2.0