Blog update!

Tiden har bara sprungit iväg och det har varit svårt att få tid att blogga så här kommer lite news!=)

I Lördags var mina föräldrar här och var barnvakt för första gången ,lite nervöst men Cornelius var nöjd hela tiden!Så det får de gärna vara igen ;) Under tiden lånade vi bilen och lastade den full med grejer från Ikea, det blev en hurts, en längre skrivbordsskiva, låga vita Billy-bokhyllor(dock blev inte glasdörrarna inköpta =/ ), Vitrinskåpet Bjursta i Ek, och en Stoor helkroppsspegel med tjock brun ram m.m. Trodde aldrig att den skulle gå in i bilen, men med min duktiga sambos hjälp som gick allt in till sist. =) På kvällen blev det kinamat, lite Ikeabygge och så spelade vi Tp. Trevligt!

På söndagen var vi ,jag Johan o Cornelius på Babysim för första gången på Vattenhuset i Älvsjö, dock hade Cornelius sovit dåligt på förmiddagen så han var ju ganska trött, men vatten är skoj så det gick bra ändå! Somna som en stock i bilen på väg hem.. hihi.
Lite bilder från babysim..

I Måndags var jag o Cornelius till Veronica som väntar sitt andra barn, o det kan komma när som helst nu verkligen. Spännade blir det och se vad är för liten krabat som legat i magen. Kille eller tjej??

I Tisdags var vi på Öppna med Kajsa&Adrian och Maria&Line, Maria var så snäll och titta upp innan så jag fick hjälp med att ta hand om Cornelius, så kunde jag gå ut med Rataxes själv. Så snällt! Mycket uppskattat!

Igår var på tandinformation på Bvc redan kl. 9.30 och det kändes tidigt för oss! Usch tycker inte om att behöva stressa iväg så tidigt någonstans. Men det var intressant! Cornelius somna sen i vagnen på väg därifrån så jag passade på och fikade sen frukost/tidig lunch på Wayne's coffee i gallerian. Sen gick vi hem och tog det bara lugnt!Städa är en bra idé..


Beach in Carmel


Idag blir nog en städ och slappardag. Går det ihop egentligen, städa kan ju vara ett riktigt hundjobb. Men jag har tjuvstartat förut i veckan och dammsugit en vända, ja när man har hund och katt så bör man ju egentligen dra med dammsugaren en gång om dagen om man ska ha "normalt" rent(ja vad som nu är normalt?;). Men det är ju lite svårt att få tiden att räcka till allt när man har en liten det är ju helt klart. Och när man väl laddat med rumpan i soffan, ja då är det svårt att få upp den igen och motivera sig att det är bättre att dra med dammsugaren eller svabba mot att ta en kopp kaffe i lugn och ro.. nää jag trivs bättre här;)
Inget annat står iallafall på schemat och det känns hur bra som helst, ut med julesakerna och fram med lite vårfräscht!
I helgen kommer mina föräldrar på besök och vi ska få barnvakt för första gången, och vi ska få springa på Ikea! Ja tänk vad man roar sig med när man väl får barnvakt.. IKEA? Ja men det är ju faktiskt ganska roligt, speciellt när man kan flanera runt utan att behöva känna sig stressad över att Liten ska tröttna..
Ja det är vad vi ska göra i helgen.. vad ska ni göra?

♥ ♥ ♥ Cornelius 7 månader idag! ♥ ♥ ♥

Mitt lilla yrväder blir så stor idag som hela 7 månader, otroligt!
Idag kanske vi kommer iväg på mammagruppträff och Öppna i Lilljeholmen.. om man inte var så seg bara.
Men jag ska nog ta tag i det hela och börja med en dusch..  ;)

Tuesday news.

Idag har vi varit till Öppna igen. Cornelius sov inget på förmiddagen(såklart) trots att han vaknade vid halv åtta! Försökte natta honom i sin säng till och med,även om jag visste att det är mer eller mindre lönlöst att få honom att somna så. Men någon gång kanske det funkar, vore ju skönt om han kunde det. Gick ut vid tolv med honom i vagnen, han somna inom två minuter.;) Gick en promenad med Rataxes och så skynda jag mig in för lunch och sen ut igen så han skulle hinna sova ut innan Öppna, men när jag gick dit vid kvart över ett så sov han fortfarande. Så jag gick in så fick han sova vidare ute. Tänkte att han borde ju vakna till sångstunden vid två iallafall , men näe han sov vidare ;) Tjugo över två vakna han och så hann vi vara med på typ två sånger, ja skam den som ger nästan gång kanske vi prickar in det rätt med sömnen så han får kan med på hela sångstunden.

Ikväll kom pappa hem med en gåstol, så det blir ju smidigt att sätta ner honom i den så kan han roa sig själv lite om man behöver göra nånting med båda händerna. Ikväll var det mest panelen som var rolig och så blev han lite sur att han inte visste hur han skulle göra för att ta sig framåt. ;)

Skype.

Ikväll har vi "skypat" med mormor och morfar, kul, nu kan vi videosnacka varje dag! Kalas!


Promenad är bra..

Idag tog vi en långpromenad, jobbigt dock i snömodden! grr, man har ju förstått att man inte har en vagn som är gjord för det. =/
Men man är rätt stolt över sig själv när man väl kommit hem igen ;) Idag har plutten sovit bra förmiddag för första gången den här veckan(hurra!), hela en och halv timme, det ni! Inte illa pinkat! =) Och nu sover han sin eftermiddagsvila, och det har snart gått en timme så det verkar ju hålla i sig. Ska vi bara få honom att vilja äta mer riktig mat så känns det ännu lite bättre..

Jag har upptäckt Skype också efter mycket om och men, super! Kan man ju det som hemtelefon och så blir nästan helt gratis. Så alla som jag känner skaffa Skype så kan vi snacka gratis hela dagarna!  ;)

Härliga Fredag äntligen är du här igen...början på en skön helg med familjen..

Ibland så spelar det ingen roll..Idag har vi(läs Cornelius, ja till slut jag också iof.;) gnällt och gnällt och så har vi gnällt lite till. Borde trycka in öronproppar för jag tror inte det är nyttigt att höra så mycket gnäll ;) =P
Sovit har gjort i maximalt 20 min i stöten, och så himla lättväckt och så eftersom han egentligen inte sovit färdigt så är det inte mycket som duger och gör det så varar det i ungefär 20 sek. Hade ingen barnmatsburk hemma heller så jag tänkte att ja men då fixar jag lite potatis och morotspuré, men icke sa nicke! Han gör äckel päckel miner och kväljer som om jag stoppat något helt annat i hans mun! Så då provade jag att mixa bara morot, men nää, så då prova jag bara potatis men näää usch! Så mycket får man för att man anstränger sig! Han kommer ju inte bli vegetarian iallafall ..haha! Fast det hoppas jag inte heller, men det är ju bra om han ändå gillar grönsaker i lagom mängd!Nu sover han äntligen igen och hoppas det blir längre än tjugo minuter* håller tummarna*, känner att jag måste ladda min egen energi också lite..

I Tisdags var vi till öppna förskolan, eller jag det var ju mest jag som var där, han hade som vanligt den här veckan sovit dåligt på förmiddag så lagom till att vi skulle dit så somna han i vagnen! Jaja, tänkte jag, han sover nog bara en timme så hinner han nog vara med en liten stund iallafall. Viktigare att han får sova när han kan. Han sov i nästan  TRE timmar. Så nä det blidde inget sång och lek för honom den dagen.. ;)

Igår umgicks vi i min nya mammagrupp, den som jag fått hänga med på med Maria&Line. Vi gick till ett ställe här i närheten som hade crepes och kaffe på menyn, jättegoda, men lite dyrt tyckte jag. 1 crepe och kaffe 40 eller 2 crepe och kaffe 50, jag menar det kostar ju inte mycket att göra de och man blir ju inte så jätte mätt på 2 crepe. Men men.
Sen var vi hem till Sigrid&Solbritt som också bor nära oss, så fick alla barnen chansen att leka lite med varandra. Det var jättekul att se, nu har de ju blivit så pass stora att de är mera medvetna om varandra och vissa har ju blivit väldigt rörliga, kryper och ålar sig fram. De andra sitter istället ändå väldigt stadigt. Försökte ta varandra saker, för den leksaken var ju mest spännade som den andra höll i.. hihi. . så söta!

Första dagen själva igen.. ovant

Ny vecka inkommen och vardagen är tillbaka igen där jag och Cornelius får roa oss själva bäst vi vill. Imorgon blir det kanske öppna förskolan med Maria&Line om de har startat igen. Vi ska försöka boka in oss på babyrytmiken den här terminen, känns ju mer aktuellt nu när han kan sitta själv och blivit mer intresserad och medveten om omvärlden. Blir nog roligt! Ska också kolla upp babysim som vi kan gå på alla tre på helgerna, han har ju blivit väldigt förtjust i att bada och plaska! =)
Idag är det väldigt vackert ute och en promenad med hunden blir det ju minst (som vanligt), men det har varit såå skönt nu när Johan varit hemma att få hjälp och slippa både hålla hund och vagn nu när det är så mycket snö och is ute på vägarna. Men det ska väl gå, det har det ju gjort innan Johan gick på ledighet...  ;)


Bvc=ok

Nöjd med besöket! Nu väger min gosse strax över sju kilo. Fick tid för att gå på tandinformation den 27:e, Cornelius var tydligen yngst i gruppen hittils. =P Mitt lilla tandtroll! Nä nu blir kvällsbad efter maten.. tjo!

Nytt Bvc!

Idag ska vi till vårt nya bvc som jag hoppas kommer kännas bättre än det förra. Känns inte lika omständigt att ta sig dit heller. Antingen går man dit på 10-15 min eller om man känner sig lite lat och bekväm så kan man ta tvärbanan två stationer. Jag hoppas bvc-tanta är bra och vettig och inte så stressad utan har insikten att anpassa sig till respektive "besökare". Men vi tror på det här bytet och i värsta fall får man väl byta tills man är nöj helt enkelt.

Idag har jag även lyckats byta ut kardborrebandet på skötväskan (som var värdelöst) och fått ditt trycknappar istället. Tycker det är konstigt att inte Brio tänkt på det innan? Men det är fler saker som jag inte förstår hur Brio tänker när det gäller både vagn och väska, de har ju ändå ett antal år på nacken och ändå så misslyckas de med såna självklara saker som de borde har lärt sig för länge sen. Ska nog mycket till om jag skulle få för mig att köpa nån briovagn i framtiden, men å andra sidan har man ju lärt vad man vill ha och inte ha nu. Men man tycker ju att standardmått på vagnens bredd borde de ju ha!??? Jaja.

Idag kom jag även på ett bättre sätt att få honom att vilja ligga på magen, jag kör barnvisor från Spotify i sängen =)
Då tycker han att det är helt ok att ligga på mage i nästan FEM minuter, det ni ;) Haha.. tror inte min son kommer lära sig krypa tyvärr. .

Man ska aldrig aldrig ropa hej..

.. För då får man bara börja om från ruta ett. Natten efter sov jag som en kratta igen, men inatt var det bättre igen. Nu ikväll har han vaknat till ett par gånger och senast var han jätteledsen och grät riktigt stora krokodiltårar =(
Men jag fick honom att somna igen ..puh! Nu hoppas jag på en bra natt igen.

Två tänder har gossen nu i underkäken, de poppa upp tätt tätt efter varandra, så söt när han ler. Men aj aj aj vad ont det gör när han får för sig att bitas, så nu funderar jag allvarligt på att inte amma mera, skulle vara skönt att slippa nu. Visst det kan vara mysigt ibland men men, han är inte nog tyvärr inte riktigt där ännu i mängden annan mat han får i sig.Men snart så..

Fasiken vad kallt det är nu, en kvart är ungefär lagom att vara ute sen biter det riktigt i kinderna. Vi bor ju så nära vattnet så det påverkar ju klart att det känns ännu kallare än vad det står på temperaturmätaren. Stackars hunden vår, vi borde väl skaffa något bra hundtäcke till honom. Riktigt skakar om man stannar upp.Jag har fått sovit!


I natt var en dröm som jag hoppas fortsätter, jag har fått sova mer än 6 timmar i sträck! Cornelius har krånglat med sömnen och varit svår att lägga där han vaknar och är hysteriskt ledsen ett antal gånger varje kväll och sen vaknar han flera gånger om nätterna och har gjort så i över två, snart tre månaders tid! Kanske inget för vissa, men det har tagit knäcken på mig =(

Han somna som vanligt först vid åtta tiden, för att som vanligt vakna till liv igen efter en stund, första gången kunde jag få honom att somna om men andra gången vaknade han ordentligt, men så fick jag honom att somna om igen vid tio tiden. Så jag tänkte att det är lika bra att gå och lägga sig så man kanske får sova en stund innan han vaknar igen. Låg och läste ett tag och var inte alls trött, men tänkte att jag måste försöka sova så jag släckte. Men jag låg bara och vred och vände på mig, han vakna till tre gånger och lyckades få honom att somna om genom att ploppa in nappen. Kvart över tolv gick jag upp, för att jag verkligen inte kunde somna. Var vaken med Johan till två, hade bäddat i Cornelius rum istället för att se om jag inte kunde sova bättre där själv.(Cornelius har sin säng i vårt rum jämte vår säng).Natti natti sa jag till sambon och somna och när jag vakna av mig själv(!), var det ljust ute!Förundrad av att jag inte hört någon bebis skrika en enda gång klev jag upp för att kika vad klockan var, klockan var över nio! Går in i vårat sovrum där de båda fortfarande ligger och snusar! Hädanefter ska jag och Cornelius sova i separata sovrum om det här fortsätter funka!
/En utvilad mamma


Nytt År med ännu fler nya erfarenheter!

Det har slagit om till nytt år, 2010. Det känns som vanligt ovant att säga ett nytt årtal, det har blivit ett nytt årtionde också, som kommer innefatta väldigt många nya erfarenheter. Spännade, och ett år där Cornelius kommer lära sig krypa(?), gå, prata, och året som han kommer börja på dagis, känns konstigt. Lämna bort min lilla prins till någon annan vilt främmande människa. Inget egentligen konstigt eller udda, folk gör ju det varje dag, men det är ju en liten jobbig tanke.

Vi firade in det nya året med Maria&Tomas och lilla Line, åt god mat och drack gott. Sent blev det, var nog inte hemma förrän två. Plutten sova vidare trots att vi flytta honom liggandes i liggdelen från golv till vagnchassi och krångla på kläder och allt. Fast han vakna ju såklart väl hemma när vi skulle göra sista överflytten till hans säng. Dagen efter blev lugn och skön, med pizza och film. =)

RSS 2.0